Android Tablets

Inmiddels wordt je overstelpt met nieuws over fabrikanten die een Android tablet gaan ontwikkelen/releasen. De een nog mooier dan de ander. Maar wat voor ons natuurlijk interessant is, welk tablet kunnen we uiteindelijk gewoon in een Nederlandse winkel, of in ieder geval zonder rare fratsen vanuit Nederland kopen?

Tot voor kort waren de android tablets van dealextreme de enige tablets die ik kende. Bijzonder goedkoop, maar kwalitatief zeer matig. Ze draaien Android 1.6 en qua custom firmwares lijkt er niet veel spannends meer te gebeuren.

Pas op dat je zo'n tablet niet voor het dubbele in Nederland koopt (ik heb ze al gezien!)

Er is inmiddels ook een hoop gehypte rondom het $35 tablet uit India. Ik verwacht dat we deze, net als de OLPC, nooit voor een interessante prijs in Nederland zullen krijgen. Maar hopelijk wordt het tegendeel bewezen!

Het verst gevorderd met hun tablets zijn, op dit moment, Archos en Samsung. De Archos 5 is zelfs al bij o.a. de Mediamarkt te koop (€ 188,-). Ik ben een groot fan van Archos en een zeer tevreden gebruiker van hun 604 Wifi media player, dus ik heb er wel vertrouwen in dat dit mooie apparaatjes zijn.

De Samsung Galaxy Tab is al te vinden op amazon.de, maar voor een prijs die hoger ligt dan die van een iPad! Het gerucht gaat dat hij in Nederland ook alleen gesubsidieerd met 3G abonnement via telecom providers wordt geleverd. En daar zitten we ook niet op te wachten. Ik maak me wel zorgen over de support op de Galaxy Tab - Samsung gaat heel erg snel met z'n devices en je hoeft niet meer op support of updates te rekenen zodra er een nieuwe model in de winkel ligt.

Tot slot kwam ik een prachtige Google Spreadsheet tegen met een overzicht van (alle?) tablets die momenteel beschikbaar/in de maak zijn. Dit beperkt zich echter niet tot Nederland, dus reken er niet op dat je alle modellen in Nederland zal kunnen krijgen.

Zoals altijd, als je een goeie tip hebt, laat een comment achter!

UPDATE

Sinds vandaag (16 augustus) is de Dell Streak in Nederland te koop, bijvoorbeeld bij Misco. De prijs ligt rond de 600 euro (incl. BTW). Erg duur voor de toch wat magere specs. Momenteel nog Android 1.6, en Dell moet eerst de upgrade naar 2.2 waarmaken.

Last updated 19 april 2013 10:11 | filed under tablet, android | samsung tablets archos android galaxy
comments powered by Disqus