Android Froyo (2.2) handmatig op HTC Desire installeren

HTC is begin augustus begonnen met het uitrollen van Android Froyo (2.2) voor de HTC Desire. Tot op heden meldt mijn Desire echter nog steeds "No updates available", en dat terwijl ik toch wel graag met Froyo aan de slag wil. Er zitten namelijk een hoop leuke nieuwe features en verbeteringen in!

Het lijkt er op dat HTC de update in Nederland heeft teruggetrokken, al kan ik hier nergens iets officieels over terugvinden. Ook op twitter reageert HTC niet.

Gelukkig kan je eenvoudig handmatig updaten. De onderstaande procedure is enkel voor unbranded toestellen (die je dus niet via je provider gekocht hebt!):


  1. Download de update

  2. Kopieer deze update naar je sdcard en noem hem "update.zip"

  3. Shutdown de telefoon

  4. Start de telefoon opnieuw op en hou de volume-down knop ingedrukt

  5. Na een tijdje zie je een menu. Kies met de volume-down knop de optie "recovery" en selecteer met de power-knop

  6. Na een tijdje zie je een /!\ symbool. Druk nu gelijktijdig de volume-up-knop  en power-knop in.

  7. Een nieuw menu verschijnt. Kies hier de optie "Apply sdcard:update.zip", wederom gebruik makend van de volume up/down-knoppen en power-knop voor navigatie

  8. Na installatie kies je voor "reboot system now". Rebooten kan een tijdje duren, en ook na het rebooten zal er nog wat geïnstalleerd worden.


Android maakt automatisch backups voor je en zal deze backups na de upgrade terugzetten. Maar je kan altijd voor de zekerheid belangrijke data van je telefoon kopiëren voordat je de upgrade procedure begint. De upgrade is uiteraard geheel op eigen risico!

Ik heb bovenstaande procedure zelf probleemloos doorlopen (je moet alleen een beetje geduldig zijn bij sommige stappen). Het schijnt wel dat je voldoende internal storage vrij moet hebben. Als je install in een soort eindeloze loop komt (of gewoon faalt), dan moet je misschien wat applicaties de-installeren.

Bronnen

Last updated 19 april 2013 10:11 | filed under android, advies
comments powered by Disqus